Maak je eigen appelmoes

Bijgewerkt: feb 7

Ik zal het maar gelijk eerlijk toegeven, zelf maak ik nooit mijn eigen appelmoes. Dit komt omdat mijn oma vaak een voorraadje maakt voor de hele familie. Elk jaar krijg ik dus een paar potjes mee, waar ik voorlopig even mee vooruit kan. Ik vroeg mijn oma om haar recept, om met jullie te kunnen delen.

Wat heb je nodig?

  • 8 goudreinet appels

  • 2 tl kaneel

  • 3 el suiker

  • scheutje water

Wat moet je doen?


1. Schil de appels en snijd ze in kleine partjes.


2. Giet een klein scheutje water in een pan (zodat de appels niet aanbranden). Voeg vervolgens de appels, het kaneel en de suiker toe en roer even door elkaar.


3. Laat de appels vervolgens op matig vuur koken tot moes, ongeveer 20 minuten. Houdt de appels wel in de gaten zodat het niet aanbrand en toer het af en toe een keer door.


Bewaar tip: Wil je de appelmoes niet in een keer op eten, bewaar het dan op de volgende manier. Wanneer de appelmoes nog warm is kan je deze verdelen over (goed schoongemaakte) glazen potjes. Vul de potjes tot de rand, sluit deze vervolgens goed en zet ze op de kop totdat ze koud geworden zijn.

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven