Mijn plannen en doelen voor 2021

Bijgewerkt: feb 7

Het nieuwe jaar is begonnen en daarom heb ik afgelopen week wat momentjes gepland, om eens rustig na te denken over welke plannen en doelen ik heb voor het komende jaar heb. Dit doe ik zowel op persoonlijk- als zakelijkvlak, want ik vind het belangrijk om aan beide evenveel aandacht te besteden. Mijn bevindingen heb ik op een rijtje gezet, lees je mee?

Ochtend gewoontes


Om te beginnen met een persoonlijk doel... Mijn ochtend gewoontes zijn echt heel slecht of eigenlijk heb ik ze helemaal niet. Ik word namelijk wakker en ga direct in bed aan het werk of kijk een filmpje. Dit is iets waar ik dit jaar verandering in wil gaan brengen. Voor de Kerst heb ik een wake up light gekregen en hoop dat dit mij gaat helpen om lekker wakker te kunnen worden. Verder wil ik in de ochtend echt wat tijd voor mijzelf nemen en de dag rustig aan beginnen. Denk aan een kopje thee drinken, lezen, yoga doen of mediteren. Dat laatste heb ik een tijdje gedaan en wil ik echt weer gaan oppakken, want merkte dat dit mij meer overzicht gaf voor de hele dag.


Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn hopelijk nieuwe ochtend ritueel.


Meer mensen begeleiden naar een plantaardig voedingspatroon


Ik vind het ontzettend leuk om artikelen te schrijven en recepten te delen, want uiteindelijk wil ik gewoon het liefst zo veel mogelijk mensen inspireren om vaker of helemaal plantaardig te gaan eten. Het is dan ook erg leuk om te zien, dat ik steeds meer volgens krijg op Facebook & Instagram en hoop natuurlijk dat dit aantal blijft groeien. Alleen het begeleiden van mensen blijf ik toch het leukste vinden om te doen. Dit kan iemand zijn die al plantaardig eet en bijvoorbeeld wilt afvallen of juist iemand die plantaardig wilt gaan eten, maar niet zo goed weet waar te beginnen. Ik vind het ontzettend leuk om iemand in zo'n proces te begeleiden.


Iets waar ik in 2020 heel hard aan heb gewerkt is mijn online training over plantaardige voeding en mijn doel voor dit jaar is, is om dit bij meer mensen onder de aandacht te brengen.


Indiase kookworkshops


Op het moment dat dit artikel online komt heb ik het al aangekondigd, maar vanaf halverwege januari ga ik samen met mijn vriend Indiase kookworkshops geven. Iets waar we samen al een langere tijd over na denken, maar nu echt gaan doen. Mocht je benieuwd zijn, bekijk dan deze pagina voor meer informatie.


Sowieso wil ik dit jaar meer gaan doen met Indiaas eten, dit omdat ik echt verliefd ben geworden op deze keuken. Je kan dus meer Indiase recepten op mijn website verwachten, maar ik ben ook bezig met het schrijven van een Indiaas kookboek. Het zal een kookboek worden dat echt gericht is op mensen die nog niet veel ervaring hebben met de Indiase keuken, alleen het zal nog wel even duren voordat deze te koop is. Dit komt omdat ik eerst nog een keer naar India toe wil, voordat ik het boek kan afronden.


Reizen


En dan komen we op mijn volgende punt en dat is dat ik hoop dat we dit jaar weer een beetje kunnen reizen. Ik ben iemand die echt ontzettend veel van reizen houd en het ontdekken van nieuwe plekken. Dit hoeft niet perse ver weg, ik wordt nu al blij van een tripje naar de Ardennen, maar hoop aan het einde van het jaar weer een keer naar India te kunnen.


Meer leren


Naast dat ik meer wil reizen, wil ik dit jaar ook nog meer dingen leren. Zo ben ik in 2020 al begonnen aan mijn online Hindi lessen en ga dit voortzetten in 2021, hopelijk kan ik aan het einde van het jaar een gesprekje voeren. Ook op zakelijk gebied wil ik nieuwe dingen leren, ondernemen is namelijk echt een vak. Verder wil ik ook meer leren over plantaardige voeding, er is namelijk zo veel informatie over te vinden en er komen ook steeds weer nieuwe bevindingen uit. En als laatst wil ik dit jaar ook beter worden in foodfotografie en daarom kocht ik alvast dit boek: Pimp Your Food zodat ik kan gaan oefenen.


Je bent nooit te oud om nieuwe dingen te leren en op bovenstaande dingen wil ik mij dit jaar focussen.


Verduurzamen en minimalisme


Dit zijn de laatste twee dingen waar ik dit jaar nog meer aandacht aan wil besteden. Allereerst verduurzamen, er zijn namelijk nog best wat dingen waar ik extra op kan letten. Zo vind ik dat ik te veel plastic gebruik en wil ik wat meer letten op producten die ik koop. Onlangs heb ik de producten van Happy Soap gekocht en ben tot nu toe erg te vrede. Eigenlijk wil ik dit jaar met alles wat ik moet aanschaffen na denken, kan het niet duurzamer.


Het tweede waar ik nog wat meer aandacht aan wil besteden is minimalisme, iets waar ik in 2020 eigenlijk al mee ben begonnen. Ik koop weinig en bij het gene wat ik koop vraag ik mijzelf echt af heb ik dit nodig. Alleen dit jaar wil ik echt een goed rondje door het huis maken en dingen weg doen die ik gewoon overbodig zijn en niet meer gebruik.


In mijn ogen zijn bovenstaande punten allemaal mooie plannen en doelen om komend jaar mee aan de slag te gaan. Wat zijn jouw plannen voor 2021?

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven