Samenvatting van mijn jaar 2020

Bijgewerkt: feb 7

De maand december is alweer bijna voorbij en dat betekend dat het einde van 2020 nu écht in zicht is. Hoewel dit jaar waarschijnlijk niet was zoals we allemaal hadden verwacht, heb ik persoonlijk best een goed jaar gehad en is het voorbij gevlogen. Benieuwd wat ik allemaal heb gedaan? Lees dan verder!

Van In balans met Daantje naar Hey Groentje


Grote kans dat niet iedereen dit weet, maar begin 2020 ben ik begonnen onder de naam In balans met Daantje. Ik had mijn opleiding tot gewichtsconsulent afgerond en besloot andere mensen te gaan begeleiden naar een gezond voedingspatroon. De eerste paar maanden had ik er veel plezier in en toen kwam het virus om de hoek kijken en wist ik niet meer zo goed hoe ik het wilde aanpakken. Ik kon namelijk geen persoonlijke begeleiding bieden en hierdoor legde ik alles even stil. In deze periode heb ik veel nagedacht over wat ik eigenlijk wilde doen en kwam tot de conclusie dat ik het over een andere boeg wilde gooien. Het begeleiden had ik namelijk ontzettend leuk gevonden, maar vragen beantwoorden over melkproducten en vlees, wilde ik eigenlijk helemaal niet. Hoe eng ik het ook vond, ik besloot mij volledig te gaan richten op mensen die plantaardig eten of daar interesse in hebben.


En hoewel ik al best veel wist, heb ik mij nog verder ondergedompeld in een plantaardige voedingspatroon. Op 1 augustus stond uiteindelijk mijn nieuwe website live onder de naam Hey Groentje! Ik had verschillende diensten bedacht zoals eenmalig advies en begeleiding voor een lagere periode. Nu was het tijd om mijzelf te gaan promoten, want in principe kende nog niemand mij.


Online basistraining plantaardige voeding


Iets waar ik dit jaar denk het meest trots op ben is mijn online basistraining over plantaardige voeding. Naast mijn bestaande trajecten wilde ik mensen die interesse hebben in plantaardige voeding, handige informatie bieden. Iets waar ze zelf mee aan de slag kunnen gaan, omdat ze waarschijnlijk niet direct kiezen voor een heel traject. In oktober ben ik mijn idee gaan vormgeven en wat als een klein idee begon, groeide uit tot een groot project. Uiteindelijk is het een training geworden met 8 hoofdstukken met daarin 17 video's vol met informatie en heel veel extra informatie.


Een project dat eigenlijk ontzettend ver buiten mijn comfort zone was, maar waar ik ontzettend van heb genoten en veel nieuwe dingen heb geleerd. Mocht je benieuwd zijn, kijk dan hier voor meer informatie over de online training.


Plezier in de keuken


Sinds ik op mijzelf ben gaan wonen, heb ik steeds meer plezier gekregen in het koken en sinds dit jaar is dat nog meer geworden. Ik vind het heerlijk om op een dag verschillende recepten uit te proberen en nieuwe dingen te testen. Vaak plan ik eens in de twee weken echt een kookdagje, waar ik de gelukte recepten ook direct op de foto zet. Ook in dat laatste krijg ik steeds meer plezier en merk ik dat ik steeds een stukje beter word. Dit is ook iets waar ik mij volgend jaar verder in wil verdiepen, foodfotografie.


Persoonlijke hoogtepuntjes


Wat ik persoonlijk heel leuk vind, is dat ik dit jaar allemaal nieuwe dingen heb uitgeprobeerd en gedaan. Zo ben ik mijn eigen moestuin op het balkon begonnen en had ik niet verwacht dat ik zoveel kon oogsten. Verder deed ik aan yoga, meditatie en heb ik zelfs hardgelopen, iets dat ik volgend jaar in de lente weer wil oppakken. Ook ben ik begonnen met het leren van Hindi, zodat ik hopelijk snel makkelijker met mijn schoonfamilie kan praten. Als dat nog niet genoeg dingen waren, heb ik ook nog aandacht besteed aan mijn schermtijd en ben ik meer interessante boeken gaan lezen (binnenkort ga ik mijn favoriete met je delen). Als laatst heb ik twee hele leuke vakanties gehad dicht bij huis. In Juni ging ik een aantal dagen naar de Ardennen en in juli maakte we een rondreis van een paar dagen door Duitsland, Luxemburg en België.


Best gelezen artikelen


Het afgelopen jaar zijn er 100 artikelen online gekomen van recepten tot persoonlijke verhalen en informatie over gezond en plantaardig eten. Ik deel graag nog met jullie de 10 best gelezen artikelen, want misschien heb je ze niet voorbij zien komen. Welke artikelen je sowieso even moet bekijken zijn de plantaardige vragen aan... deze zijn namelijk allemaal goed gelezen en staan niet in onderstaand rijtje.


1. Wat ik eet op een dag #1

2. Online basistraining plantaardige voeding

3. Veel gemaakte fouten bij het afvallen...

4. Wat mag niet ontbreken in je plantaardige voorraadkast?

5. Challenge: Een week lang elke ochtend een ander ontbijtje

6. Recept: Chana Masala

7. Recept: Havermout koekjes

8. Ik wist een Lidl Too Good To Go box te bemachtigen

9. Zo maak je een poké bowl

10. Waarom ben ik plantaardig gaan eten?


Dit waren mijn tien best gelezen blogs van 2020. Ik vind het erg leuk om te zien dat zowel de persoonlijke verhalen, recepten als informatieve artikelen populair zijn. Ook merk ik dat er intersse is in Indiase recepten, dus ik ga mijn best doen om deze meer te delen. Ik ben erg benieuwd of jij bovenstaande artikelen al hebt gelezen? Laat het mij vooral weten en ook waar je volgend jaar behoefde aan hebt.


Mocht je mij nog niet volgen op Instagram of Facebook, doe dit dan vooral en je kan je ook inschrijven op mijn nieuwsbrief. Zo ben je altijd als eerste van alles op de hoogte.


Fijne jaarwisseling!

0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven