Voorstellen

Ik heb in mijn jeugd veel ongezonde eetgewoontes ontwikkeld waardoor ik eigenlijk in mijn tienerjaren al veel te zwaar was. Nadat ik mijn studie Media Management op 19 jarige leeftijd had afgerond, besloot ik wat tijd voor mijzelf te nemen. Ik wilde mijzelf beter leren kennen, ontdekken wat ik zou willen doen in de toekomst en beter voor mijzelf leren zorgen. In deze periode maakte ik o.a. een prachtige reis door Zuidelijk Afrika, waar ik definitief stopte met het eten van vlees en het drinken van alcohol. Ook bewoog ik meer dan ooit en beklom ik zelf de Tafelberg in Kaapstad. Bij thuiskomst was ik zoals verwacht een aantal kilo kwijt geraakt en besloot ik de zoektocht naar mijzelf voort te zetten. Al viel ik ook snel terug in oude gewoontes, tot ik een aantal weken later een voedselvergiftiging op liep. Alleen niet zomaar eentje, weken of eigenlijk maanden kreeg ik overal buikpijn van. Hierdoor at ik weinig en viel ik op een ongezonde manier ontzettend veel af. Uiteindelijk werd ik door de dokter gediagnosticeerd met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS).

Medicatie en homeopathische middelen hielpen mij niet en ik probeerde het ene middeltje naar het andere. Mijn klachten leken helaas alleen maar erger te worden. Doordat ik al geïnteresseerd was in een plantaardig voedingspatroon, keek ik veel food-documentaires en wist ik dat dit mij wel eens kom helpen met mijn klachten. Maar het zorgde ook voor veel vragen, want hoe moest ik dit aanpakken en zou ik wel voldoende voedingstoffen binnenkrijgen? Ik nam contact op met een diëtiste, maar hier werden mijn vragen niet beantwoord en daarom starten ik mijn eigen zoektocht.

Ik besloot daarom een opleiding tot gewichtsconsulent te volgen en deed daarnaast veel aan zelfstudie. Door de kennis die ik op deed, leerde ik mijzelf een nieuw voedingspatroon aan, waardoor ik tegenwoordig een stuk gezonder leef.  Zo eet ik helemaal plantaardig, beweeg ik meer en neem ik de tijd om te ontspannen. Daardoor heb ik mijn PDS-klachten onder controle gekregen en voel ik mij een stuk beter. Dit gevoel wil ik andere ook geven en daarom ben ik mijn online praktijk gestart als plantaardige gewichtsconsulent. Met Hey Groentje wil ik mensen kennis laten maken met aan plantaardig voedingspatroon. Of je nu wilt afvallen, aankomen of gewoon wilt weten of je goed bezig bent, ik kan je helpen.

Naast dat ik dus met veel plezier werk aan Hey Groentje, werk ik ook als receptioniste in een verzorgingstehuis. Verder geniet ik naast mijn werk ontzettend veel van reizen, koken, lezen, het kijken van series en het wandelen in de natuur. Oh en mocht je een spellingfoutje tegen komen, ik heb dyslexie, maar ben dol op schrijven.

Copyright Hey Groentje 2020/2021 - Alle rechten voorbehouden